Blog

Vrijheidsbeeld

In het kader van een tentoonstelling in het Drents Museum staat er bij de haven een interpretatie van het Vrijheidsbeeld. Toen ik daar afgelopen week langs reed, kwam het volgende in mij op:

Het Vrijheidsbeeld als symbool voor het vrouwelijk goddelijke

Amerika staat voor mij op dit moment voor mannelijke kracht. Het wil zich opwerpen als hoeder van de wereld, maar slaagt daar niet in, omdat het de mannelijke energie niet juist gebruikt. Het is een 3D-manifestatie van de mannelijke kracht. Ego ligt eraan ten grondslag. Altijd meer, altijd beter willen, maar wel ten koste van anderen. Brute kracht gebruiken als dat uitkomt. Andersdenkenden neersabelen of gevangen nemen.

Maar zij staat daar al die tijd in stilte: het vrijheidsbeeld. Een vrouw. Een vrouw die het licht vasthoudt. Want zij weet. Zij is. En stilletjes doet ze haar werk. Ze draagt een kroon, want ze is koninklijk, goddelijk. Zij zal de revolutie leiden.

Niet door zich af te zetten tegen het mannelijke. Nee, zij zal eerst met zichzelf in het reine moeten komen en alle duister uit zichzelf in het licht zetten. Ze zal haar slachtofferrol moeten loslaten en haar eigen innerlijke mannelijke kracht vinden. Zodra dit achter de rug is, zal zij in alle rust en waardigheid als een ware godin opstaan en de wereld voorgaan naar een nieuwe tijd, naar de Nieuwe Aarde.

 

 

 

oorspronkelijke publicatiedatum: 15-01-2018
Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *