Blog

Alzheimer

Gisteren zaten mijn kinderen een programma te kijken dat over Alzheimer ging. Ik kreeg er flarden van mee. Best heftig als je steeds minder herkent, als je zaken niet meer terug kunt vinden en alles warrig wordt in je hoofd!

 

Als je je zielenpad gaat bewandelen, kan je tegen dingen aanlopen die erg lijken op de symptomen van Alzheimer. Ook dan ervaar je verwarring, omdat zaken die altijd zo zeker leken nu ineens niet meer zo zeker blijken te zijn. Je herkent jezelf soms niet meer. Je bent je anker in de buitenwereld kwijt en vaak heb je het anker in jezelf nog niet gevonden, waardoor je voor je gevoel doelloos ronddobbert. Richting en zingeving kunnen zomaar weg zijn.

 

Tussendoor heb je dan weer ‘heldere’ momenten. Op zulke momenten kun je zien hoe ver je al gekomen bent, kun je je helemaal verbonden voelen met het leven of heb je meer overzicht waardoor alles weer duidelijk is. Maar tussendoor klooi je voor je gevoel maar wat aan met je gevoelens, gedachten en de verwarring.

 

 

Je zielenpad lopen is dan ook meestal niet gemakkelijk. Je zult zelf je weg moeten zoeken door een soort oerwoud van oude pijn, angst, gevoelens van afgescheidenheid en wat zich maar aandient. Je voelt ergens vaag de richting, maar kunt vanaf de grond niet zien waar je precies heen moet. Graag zou je boven het oerwoud willen zweven om alles te kunnen overzien, maar het gaat er juist om dat je je een weg baant dwars door de jungle heen. Want als je alles wat je tegenkomt, aankijkt en verwerkt, kun je het helemaal achter je laten. En na je reis door de jungle zul je begrijpen. En zul je ervaren dat die moeilijke reis nodig was.

 

Hoe meer mensen deze reis door hun eigen ‘jungle’ maken, hoe meer bewustzijn er op Aarde aanwezig zal zijn. Samen verspreiden we ons licht en maken we het mogelijk dat de hemel op Aarde landt. Dan leven we weer samen in het Paradijs – in vrede, liefde en harmonie met onszelf, elkaar en de natuur. Hoe mooi is dat?!

 

 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *