Blog

Thema avond over Balans

Op 22 maart jl. heb ik een thema avond / open huis georganiseerd met medewerking van Antje’s Taverne. Ik heb deze avond georganiseerd om mensen de gelegenheid te bieden kennis te maken met mij en de praktijk, maar ook met healing en reading. Want ik heb gemerkt dat veel mensen niet goed weten wat healing en reading precies inhouden en dat ze daardoor ook niet goed weten wat ze eraan hebben.

Tijdens de avond heb ik een lezing gehouden over balans. Ook konden de aanwezigen kennismaken met een soundhealing. Hieronder volgt de aangepaste tekst van de lezing.

 

Weegschaal, Gewicht, Rechter

 

Weegschaal, Gewicht, Rechter

 

Als we het over balans hebben, denken we al snel aan een min of meer statisch evenwicht, zoals bij een weegschaal. De meesten van ons ervaren het leven echter niet als iets wat altijd in balans is. We hebben te maken met plezierige én onplezierige ervaringen. Het leven is niet iets statisch, maar verandert constant. En als we de keus hebben, beleven we het liefst plezierige ervaringen.

 

Wat we massaal krijgen voorgeschoteld in onze opvoeding (ouders, school, vrienden) en via de media is dat het leven prachtig is als we maar voldoen aan allerlei criteria: we moeten mooi zijn volgens een bepaalde norm, we moeten een bepaalde hoeveelheid geld verdienen en dit uitgeven aan allerlei statussymbolen, we moeten gezond leven, we moeten succesvol zijn op de maatschappelijke ladder. Allemaal ‘eisen’ waaraan we moeten voldoen om gelukkig te zijn.

 

Geluk, Klee, Lucky Clover, Vierblättrig

 

En we slikken dit allemaal als zoete koek, want het sluit precies aan op wat we diep van binnen geloven: dat we het niet waard zijn om op Aarde rond te lopen, om liefde te ontvangen zonder er iets voor te hoeven doen en om gelukkig te zijn. We geloven dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn. We hebben allemaal dit soort overtuigingen. En die worden versterkt door de opvoeding en door wat we in de media zien. Daardoor zijn we constant aan het worstelen. Want uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar geluk, naar liefde.

 

 

 

Hoe komt het dat we zo worstelen? Dat komt omdat we ons een klein en nietig mensje voelen. We identificeren ons met ons lichaam, onze persoonlijkheid, onze gedachten en gevoelens. We beseffen niet dat we in werkelijkheid spirituele wezens zijn.

Wij ervaren onszelf als een individu dat afgescheiden is van anderen. Als je geluk hebt, voel je je opgenomen in de warmte van een liefdevolle familie of vriendengroep. Maar dan ervaar je nog wij-zij. ‘Wij’ is dan jouw groep en ‘zij’ zijn dan andere groepen. Of op nog grotere schaal: wij ervaren ons als Nederlanders tegenover mensen uit andere landen.

Doordat wij ons afgescheiden voelen van anderen, van het grote geheel, voelen we ons dus heel klein en nietig. We ervaren dat het leven kwetsbaar is en dat ook wijzelf kwetsbaar zijn. Daarom doen we er alles aan om onszelf te beschermen. We beschermen ons tegen lichamelijk ongemak zoals kou, honger of pijn. Maar we beschermen onszelf ook tegen emotioneel ongemak, zoals afwijzing, verdriet of boosheid.

 

We kunnen ons heel eenzaam voelen tussen alle mensen en voelen niet meer de verbinding met het grotere geheel, met de Bron. We zoeken buiten ons naar Liefde, verbinding en vrede, omdat we niet meer weten dat we dit allemaal in onszelf kunnen vinden. We zijn gericht op verbindingen met anderen, met de wereld om ons heen in plaats van op onze verbinding met onszelf, met onze kern.

 

Weegschaal, Gewicht, Rechter

 

Wat is dan de werkelijke betekenis van balans? Werkelijke balans heeft niks te maken met de balans of onbalans van de weegschaal. Wij ervaren dat we in een van de ‘schaaltjes’ van de weegschaal zitten en dat het leven ons dan weer eens naar boven beweegt en dan weer eens naar beneden. En we doen hard ons best om vooral bovenin te blijven. Maar eigenlijk zitten we niet in een van deze schaaltjes. Eigenlijk zijn we de pilaar in het midden van de weegschaal.

We denken dat we mensen zijn en zijn ons er mogelijk bewust van dat er meer is tussen hemel en aarde. Sommige mensen zijn actief bezig met spiritualiteit en doen aan meditatie of yoga of lezen boeken hierover. Maar dat alles doen ze vanuit hun kleine zelf.

In werkelijkheid zijn we echter spirituele wezens met een menselijke ervaring. We zijn een engel, we zijn licht en liefde, we zijn een stukje God/Bron. We hebben een lichaam en persoonlijkheid nodig als voertuig in deze stoffelijke wereld omdat ons licht hier anders niet aanwezig kan zijn. Maar we zijn ons lichaam of onze persoonlijkheid niet. Er komen duizenden gedachten en gevoelens langs, maar we zijn deze niet.

 

Als je je bewust bent van wie je werkelijk bent, volledig in contact staat met je eigen kern en van daaruit leeft, ziet het leven er heel anders uit. Je maakt je dan niet meer druk om alle veranderingen in het leven, of ze nu positief of negatief zijn. Je weet namelijk dat alles constant verandert in het leven, maar dat jij – in jouw kern – een constante factor bent.

 

Onze kern – van licht, liefde – kan niet doodgaan, verloren gaan of kapot gaan. Als je dit werkelijk beseft tot in alle cellen van je lichaam en wezen, dan maak je je geen zorgen meer, dan voel je geen angst meer. Dan weet en voel je dat je Liefde bent en hoef je deze niet meer buiten jezelf te zoeken. Je bent dan in balans en ervaart vrede onder alle omstandigheden. Hoe de schaaltjes van de weegschaal ook ten opzichte van elkaar staan, het maakt je niet uit, want je bent je ervan bewust dat jij de pilaar in het midden bent en dus onaantastbaar.

Het leven gebeurt om en door jou heen terwijl jij in jouw kern blijft. Je voelt je vredig en bent als het oog van een orkaan. Je kleeft niet meer aan wat er om je heen en in jezelf gebeurt.

 

 

Hoe bereik je nou die werkelijke balans? Door je bewust te worden.

De meeste mensen dromen met hun ogen open. Zij leven niet werkelijk, omdat ze geen idee hebben wie ze werkelijk zijn. Het is belangrijk dat mensen ontwaken. Dat ze zich bewust worden wie ze werkelijk zijn.

Om tot dit bewustzijn te komen, is het belangrijk om naar binnen te gaan. We zijn gewend ons te richten op de wereld buiten ons, maar de antwoorden waarnaar we op zoek zijn, vinden we alleen binnen in onszelf.

 

De weg naar binnen, naar je kern, is echter geen gemakkelijke weg. Zodra je naar binnen gaat, zul je duister tegenkomen in de vorm van beperkende overtuigingen, angsten en pijn. En zoals we eerder al zagen zijn we gewend dat we die zo snel mogelijk weg moeten werken. We zijn constant bezig het plezierig te hebben. Maar als je daarmee bezig bent, zul je nooit werkelijke vrede ervaren.

Om tot je kern te komen, is er maar één weg en die gaat door het duister heen. Alle beperkende overtuigingen, angsten en pijn zul je moeten aankijken, voelen, laten zijn, doorvoelen, in het licht zetten en omringen met jouw Liefde. Pas wanneer je dat doet en dus telkens diep van binnen ervaart: dit ben ik niet, dit is niet waar, kun je ze achter je laten. Zo pel je jezelf laagje voor laagje af tot je bij je kern komt: pure Liefde.

 

In het Westen zijn we het contact met ons hart en onze buik veelal kwijt. We leven voornamelijk in ons hoofd. Veel therapieën zijn dan ook gericht op ons hoofd. Daar moet er rust komen en dan komt het goed. Of je gaat aan de slag met je gevoelens. Als je die de baas bent, komt het goed. Maar je gedachten en gevoelens komen voort uit dieperliggende overtuigingen. Net als ziektes en ongemakken in je lichaam. En als je niet met deze diepliggende, beperkende overtuigingen aan de slag gaat, kun je bezig blijven met je gedachten, gevoelens of je lichaam, maar je komt er niet werkelijk verder mee.

Als je een wespennest in je huis hebt en je wilt van de wespen af, kun je een voor een alle wespen dood proberen te maken. Maar het is veel effectiever om het nest weg te halen.

 

 

Een goede healer/reader is in staat om juist tot die diepere lagen door te dringen. Een healer/reader zet zijn eigen persoon zoveel mogelijk aan de kant tijdens een sessie, waardoor hij een zo zuiver mogelijk kanaal vormt voor spirit of de lichtwereld. Vanuit zijn eigen wezen maakt hij contact met jouw wezen. Vervolgens laat hij de lichtwereld door zich heen werken in afstemming op jou en jouw proces. Je komt zo terecht bij onderliggende overtuigingen, ervaringen uit je jeugd, maar ook uit vorige levens, of thema’s die je hebt meegekregen vanuit jouw familielijn.

Er kan informatie naar bovenkomen, waardoor je meer duidelijkheid krijgt rond jouw probleem of thema en tegelijk kan er heling plaatsvinden. Je wordt zo geholpen in het afpellen van alle laagjes en komt zo sneller en gemakkelijker bij jouw kern.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *