Blog

Samenwerken

“Zelf doen!” was de vaste kreet van alle drie mijn dochters toen ze een peuter/kleuter waren. Soms werd ik er horendol van, omdat het per definitie meer tijd kostte. Tegelijk voelde ik de enorme kracht die ervan uitging en was ik trots op deze stoere, sterke meiden. Het liet me ook mijn eigen innerlijke kracht ervaren. Want ook ik houd van ‘zelf doen’: zelf bedenken, ontdekken, ervaren, zelf oplossen, zelf dragen.

 

Maar zoals elk sterk punt, heeft ook deze drang naar zelfstandigheid een keerzijde, een valkuil. Als je álles zelf wilt doen, geef je mensen niet de ruimte je te helpen, met je mee te denken. Zelfs op momenten dat je het zo goed zou kunnen gebruiken. Je laat mensen niet werkelijk toe. Je schermt je in feite af. Uit angst om bijvoorbeeld afgewezen te worden, zwak gevonden te worden, kwetsbaar te zijn.

 

Ik ben mij hier het afgelopen jaar heel bewust van geworden. Ik voelde me eenzaam en begreep niet goed waarom. Ik voelde steeds een gapend gat tussen mij en andere mensen. Ik dacht dat ik er alles aan deed om dat gat telkens maar weer te dichten, maar het leek niet te baten. Ik was er moe van! Het bleek echter dat het niet aan al die anderen lag, maar dat ik zelf altijd mensen op afstand hield door me groot te houden, alles zelf op te willen lossen, niet afhankelijk te willen zijn. Pas toen ik me daar bewust van werd, kon ik hier verandering in brengen. Stukje bij beetje oefende ik in mezelf laten zien, mezelf kwetsbaar durven opstellen en van daaruit verbinding te zoeken. Niet alles zelf willen vasthouden, onder controle willen hebben, maar ook durven leunen op een ander. Durven toegeven dat ik het niet allemaal in mijn eentje kon, maar ook niet in mijn eentje wilde!

 

En op een mooie zaterdag in april was daar ineens Tea. We stonden naast elkaar op een spirituele beurs en we hadden meteen een klik. Van het een kwam het ander en nu gaan we samenwerken! Hoe mooi is dat?!

 

Het eerste wat we samen gaan doen, is een thema avond houden met als onderwerp OVERVLOED.

Hoorn Des Overvloeds, Appels, Herfst

Je bent van harte welkom!

 

Kijk in de agenda voor de details.

 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *