Blog

Pakkertje

Beeld: een verliefd stel op een verder verlaten zandstrand. Er ligt mooi, zacht zand en er is een prachtige lucht op de achtergrond. Zij rent lachend door de branding. Hij rent haar lachend achterna. Ze spelen pakkertje.

 

 

Voor de vrouwen

Identificeer jij je met de vrouw? Voel dan eens hoe dit voor jou afloopt. Je kunt je partner of een andere man die je kent visualiseren, maar ook mannen in het algemeen. Dus meer de mannelijke energie.

Haalt de man je in? Of ren je hard voor hem weg? Als jij voor hem wegrent, hoe voelt dat dan? Voelt dat werkelijk goed? Of voelt dat stiekem leeg en koud? Als je voor je ziet dat de man je inhaalt, wat voel je dan? Voel je een aarzeling, afweer, of mag hij je daadwerkelijk pakken?

Stel je voor dat de man steeds dichterbij komt. Voelt dat dan veilig? Voelt het nog steeds speels? Zal hij jouw grenzen respecteren? Durf je hem en zijn energie te ontvangen, of sluit je je daarvoor af?

Voel je je geborgen bij deze man?

Als jij de man zonder aarzeling op je af laat komen, is dat dan vanuit kracht? Een werkelijk vertrouwen? Of is het vanuit onzekerheid? Is hij de sterke man op wie je graag mag leunen en die je nodig denkt te hebben om je veilig te voelen? Voel je nog je eigen kern, of geef je je helemaal aan hem over en word je een willoze pop in zijn armen? Zijn jullie gelijkwaardig aan elkaar of overmeestert hij je?

 

Voor de mannen

Identificeer jij je met de man? Voel dan eens hoe dit voor jou afloopt. Je kunt je partner of een andere vrouw die je kent visualiseren, maar ook vrouwen in het algemeen. Dus meer de vrouwelijke energie.

Haal je haar in of laat je haar gaan? Als je haar laat gaan, hoe voelt dat dan? Voelt dat werkelijk goed? Of voelt dat stiekem leeg en koud? Als je voor je ziet dat je haar inhaalt, wat voel je dan? Voel je de behoefte haar te vangen, te overmeesteren? Zo ja, wat is daarvoor de reden? Heb je wat te bewijzen? Of ben je bang haar te verliezen?

Stel je voor dat je steeds dichter bij haar komt. Voelt dat dan veilig? Voelt het speels en liefdevol? Zal zij jou toestaan haar te pakken? Durft ze jou en jouw energie werkelijk te ontvangen? Wat doet het met jou als je een aarzeling of afweer voelt vanuit de vrouw? Durf je haar dan nog te benaderen, durf je dan nog jezelf te zijn? Of sluit je je af en laat je haar alsnog gaan?

En als ze jou in vol vertrouwen durft te ontvangen, ben jij dan in staat haar grenzen te voelen en te respecteren? Zijn jullie dan gelijkwaardig aan elkaar of verdwijnt ze in jouw armen? Moet jij de sterke man zijn die haar redt of mag jij ontspannen in haar bijzijn? En als dat laatste het geval is, durf je dat ook?

 

 

De ander

Het kan ook heel leerzaam zijn om je in de ander te verplaatsen. Wat doet jouw gedrag eigenlijk met de ander? We zijn zo geneigd vanuit onszelf te denken en wijzen daarom al snel de ander op zijn/haar fouten. We vinden vaak dat de ander moet veranderen, zodat wij ons veilig en gelukkig kunnen voelen. Maar ben je je eigenlijk wel bewust van jouw eigen gedrag en wat dat met de ander doet? Wat zou jij kunnen veranderen in je denken of gedrag waardoor de situatie beter wordt?

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *